Help mee met wetenschappelijk onderzoek met de LUMC COVID Radar

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een app ontwikkeld waarmee iedereen kan meehelpen om het coronavirus in Nederland onder controle te krijgen.

Onze data afstaan doen we sowieso, maar met de zogenaamde COVID Radar app kun je dat bewust doen en verzamelt het LUMC gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Met die gegevens wordt met wetenschappelijk onderzoek gezocht naar oplossingen en voorspellingen in de coronacrisis.

Met de COVID Radar app vul je om de 2 of 3 dagen een aantal vragen in. Het is weinig moeite en doordat onderzoekers de datasets goed analyseren kan worden gekeken naar onder meer: hoe het coronavirus zich in een bepaalde regio ontwikkelt, hoeveel coronapatiënten verwachten we waar en wanneer? En wat is de verwachte hoeveelheid zorgbehoefte?

Dat veel mensen bijdragen aan dit onderzoek is erg belangrijk om tot goede adviezen voor de bevolking te komen. Hoe meer mensen aan het onderzoek meedoen hoe beter de voorspellingen! Ook als je geen klachten hebt kan je helpen door de vragen in te vullen.

Help mee om samen het coronavirus in Nederland onder controle te krijgen

Bekijk alle informatie over de COVID Radar en waar je de app kunt downloaden op de LUMC coronapagina. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. De gegevens worden veilig opgeslagen in Nederland en voor een periode van maximaal 5 jaar bewaard. Informatie hierover staat ook op bovenstaande pagina’s.