Take Action – Young Xperts!

Hoe ervaren jongeren de coronacrisis en hoe helpen we ze erdoorheen? Wetenschappers zijn hard bezig om oplossingen aan te dragen voor jongeren in deze crisis. Een van de wetenschappers die zich hier hard voor inzet is Eveline Crone. Als neurowetenschapper en puberbreinexpert doet Eveline Crone met haar team van SYNC Lab (Erasmus Universiteit Rotterdam) onderzoek naar hoe we jongeren de crisis door kunnen helpen, en daarbij worden jongeren actief betrokken. Vanuit verschillende sectoren en overheden stromen de vragen binnen om kennis over dit onderwerp te delen. Daarom organiseerde Eveline Crone in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda de online Masterclass Take Action – Young Xperts!

Tijdens deze masterclass deelde Eveline Crone haar kennis, werd je geïnspireerd door wetenschappelijke inzichten en gaven jongeren zelf, samen met experts vanuit de maatschappelijke hulpverlening, het Nederlands Jeugd Instituut en de Jongeren Denktank Coronacrisis van Coalitie-Y, goede voorbeelden uit de praktijk. Bovendien kon je al je vragen stellen aan Eveline Crone en haar team tijdens de live Q&A’s na elke subsessie. Zo hopen wij je handvatten te geven om jongeren meer te betrekken bij de totstandkoming van beleid in de coronacrisis.

Heb je de Masterclass gemist? Niet getreurd! Deze is online terug te kijken. De Masterclass werd ingedeeld in 5 sub-sessies:

 


The facts 1: risico’s nemen

Video Thumbnail

The facts 2: omgaan met tegenslagen

Video Thumbnail

The facts 3: hoe jongeren zich voelen

Video Thumbnail

The facts 4: de slimste oplossingen van jongeren

Video Thumbnail

The facts 5: dingen goed doen voor anderen

Video Thumbnail