Science Centre Delft @ Home!

Wetenschap en techniek, de thema’s van het Science Centre Delft. Het mooie is, dat je niet specifiek naar het Science Centre Delft toe hoeft te komen om deze wereld te ontdekken!

Bij jou thuis kun je ook een hele hoop leuke activiteiten doen om de wetenschap en techniek uit te proberen. Durf je onder te dompelen in de wereld van Wetenschap en Techniek. Ontdek zo dat techniek helemaal niet moeilijk is. Het is slechts een kwestie van durven en doen!

Vanaf nu kun je elke week een ander wetenschappelijk onderwerp gaan onderzoeken door filmpjes, artikelen en workshops te bekijken en aan mee te doen. Ontdek de wereld van virussen en bacteriën, leer hoe je door aerodynamica te snappen het allerbeste vliegtuigje kunt vouwen van papier, en gooi een vers eitje naar beneden van de eerste verdieping zónder dat hij breekt! Of ben jij een echte doener en bouw je je eigen uitbarstende vulkaan?

Vouw je eigen vliegtuig!
Ontdek alles over virussen en bacteriën
Bouw een uitbarstende vulkaan!
De Egg-Drop-Challenge!

 

 

 

 

 

 

Zo kun je zelf beerdiertjes zoeken. Hé, een wattes? Op de foto ziet hij er schattig uit, maar vergis je niet! Beerdiertjes zijn geen bacteriën of virussen, maar hele kleine diertjes die leven in vochtige omgevingen, zoals bijvoorbeeld stukken mos of vijvers. Beerdiertjes zijn de beste overlevers van het dierenrijk. Ze kunnen tegen extreme hitte, kou, droogte, overstroming en straling. Ze kunnen zelfs, zonder bescherming, meer dan 10 dagen in de ruimte overleven! Stoere dieren dus! Op de website van het Science Centre Delft leer je hoe je zelf deze beerdiertjes kunt vinden.

 

 

 

 

 

 

Wil je liever wat bouwen? Maak dan je eigen vliegtuig en kijk hoe ver hij kan vliegen! Gebruik de filmpjes en instructies om te bepalen hoe jouw vliegtuig eruit moet zien. Er zijn drie voorbeeldvliegtuigen waar je uit kunt kiezen, maar je kunt elk vliegtuig bouwen dat je wilt!

Video Thumbnail

Heb je een unieke uitvinding gedaan? Of heb je de workshop heel mooi gemaakt? Deel dan je resultaat met ons via de social media kanalen.