Zorgen en stress onder kinderen om corona? 3 tips voor ouders

De coronacrisis brengt veel onzekerheid met zich mee, voor volwassenen maar ook voor kinderen. Hoe ga je daar als ouder mee om? Het leven van kinderen ziet er ineens heel anders uit. Tijdens een crisis kunnen angst en onzekerheid de kop op steken. De manier waarop kinderen hiermee omgaan verschilt. Met sommigen gaat het prima, anderen kunnen bang worden of gaan piekeren. Hoe kun je als ouders het beste omgaan met de zorgen en onzekerheid van je kind? En hoe herken je angst? Samen met kinderpsycholoog Anke Klein, werkzaam aan de Universiteit Leiden, ontwikkelde de Nationale Wetenschapsagenda onderstaande animatie. Daarin geeft Klein drie tips aan ouders over hoe ze kun kind(eren) het beste kunnen ondersteunen in deze periode.

Kijken: 3 tips voor ouders

Video Thumbnail

Meer weten?

Wil je meer weten over de tips die Anke Klein in de animatie geeft? Lees verder en bekijk enkele links naar meer informatie.

Tip 1: Maak tijd voor een gesprek

  Voor jonge kinderen:

Tip 2: Maak een dagschema

Tip 3: Zoek ontspanning

  > Een luisterend oor nodig als ouder? Kijk hier waar je terecht kunt.   Bekijk ook deze speciaal voor kinderen ontwikkelde animaties over het coronavirus.