Over ons

Wetenschappers, universiteiten, hogescholen en het bedrijfsleven hebben samen met maatschappelijke organisaties de Nationale Wetenschapsagenda bepaald; thema’s waar de wetenschap zich de komende jaren op moet gaan richten. Want Nederlands onderzoek is heel relevant voor onze maatschappij.

In de Nationale Wetenschapsagenda worden de krachten van alle verschillende partijen gebundeld en wordt samenwerken tussen wetenschappelijke instellingen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties gestimuleerd.

De Kenniscoalitie - bestaande uit de VSNU, de Vereniging Hogescholen, TNO/TO2, VNO-NCW, MKB Nederland, NWO, KNAW en de NFU- is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Nationale Wetenschapsagenda. 

Het doel is om wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zowel voor reeds geïnteresseerden in de wetenschap als een grote doelgroep met een latente interesse in de wetenschap. Dit doen we door verschillende soorten content te ontwikkelen en activiteiten te organiseren.

Vraag het de Wetenschap(per)

Elke maand organiseren we twee keer een Instagram-live sessie van 15 minuten. Met deze sessies kunnen jongeren en geïnteresseerden via Instagram hun vraag stellen aan een wetenschapper.

Daarnaast organiseren we een keer per maand een Facebook-live sessie van 30 minuten. Tijdens deze sessie nemen er twee wetenschappers plaats aan tafel bij Eveline van Rijswijk om meer verdiepende informatie te geven over het onderwerp van de maand.