Ziekten en gezondheid

Wat zijn de uitdagingen op gezondheidsgebied van deze tijd? En wat kunnen recente technologische ontwikkelingen betekenen voor onze gezondheid?

Door de coronacrisis heeft de Nederlandse economie lange tijd op een laag pitje gestaan. Een economie die niet draait kost geld. Wie gaat die rekening betalen en hoe zorgt de overheid ervoor dat deze niet alleen terechtkomt bij jongeren? Deze maand gaan we in op de gevolgen van de coronacrisis.

Coronavirus

Het leven in Nederland ligt voor een groot deel stil door het Coronavirus. Veel mensen werken noodgedwongen thuis en veel openbare gelegenheden zijn gesloten.

Ontwikkelingen en nieuwe maatregelen van de overheid om het virus te bestrijden volgen elkaar in een hoog tempo op. Voor actuele informatie over het Corona-virus en de aangekondigde maatregelen van de overheid kun je terecht op de websites van het RIVM of de Rijksoverheid. Voor andere artikelen en video’s hier meer.

Lees meer
Gezond oud

We worden gemiddeld gezien steeds ouder, maar de een doet dat in betere gezondheid dan de ander. Hoe ontstaan de verschillen? En hoe kunnen we zorgen dat meer mensen in goede gezondheid oud worden?

Lees meer
Stress

Hoge werkdruk, een uitpuilende agenda en te veel aan je hoofd. Veel mensen worstelen met de druk van de prestatiemaatschappij. Waarom lijden we tegenwoordig zo onder stress? En wat kunnen we doen om daar beter mee om te gaan?

Lees meer
Erfelijke ziektes

Onze gezondheidszorg wordt steeds beter, maar voor veel ziektes is genezing nog niet mogelijk. De toegenomen kennis over onze genen biedt nieuwe mogelijkheden. Wat als we kunnen sleutelen aan ons DNA? En waar zouden we dit soort technieken voor in willen zetten?

Lees meer ->

Lees meer