Wat doen onze huisdieren?

Waarom spinnen katten? Spiegelen honden onze emoties? Houden papegaaien van kroelen? We zochten in de wetenschap naar een antwoord op het mysterieuze gedrag van onze huisdieren. Bekijk hier drie video’s en kom meer te weten over onze huisdieren en hoe we weten waarom ze doen wat ze doen.

Een spinnende kat is niet altijd een tevreden kat! Weet jij wanneer ze dit gedrag nog meer vertonen? We vragen docent diergeneeskunde Claudia Vinke om een antwoord op de vraag van Loïs en Josline, over hun kat Pendjari.

Video Thumbnail

Een kwispelende hond die tegen je op springt als je ‘s avonds thuiskomt. Je kent het vast wel. Maar kunnen dieren eigenlijk echt blij zijn? Heeft een hond emoties, en spiegelt hij ook jouw emoties? Anne-Ro stelde de vraag over haar hond Coco. Kijk de video voor het antwoord van Pim Martens, professor ‘Dierzaamheid’ in Maastricht.

Video Thumbnail

We kroelen maar wat graag met onze huisdieren. En soms kroelen die huisdieren ook met ons. Doen ze dat echt voor ons of omdat ze dat gedrag terug verwachten? Doet mijn dier ook iets voor mij? Docent dierecologie Jorg Massen vertelt hoe het zit met de band tussen Arian en zijn papegaai Pip.

Video Thumbnail